Op dinsdag 16 augustus zullen hiphoplegendes Method Man en Redman samen te zien zijn in de grote zaal van Amsterdam’s nieuwste poppodium: Q-Factory.
 
Method Man is een van de rappers van de succesvolle Eastcoast-hiphopformatie Wu-Tang Clan die je kunt kennen van hits als ‘Gravel Pit’ en ‘C.R.E.A.M’. Samen met zijn kompaan Redman maakt hij op onregelmatige basis podia en festivals onveilig met opzwepende hiphopshows.
 
Redman heeft een lange staat van dienst met zijn solo albums en ontelbare samenwerkingen met grote rappers zoals Shaquille O’Neal, Cypress Hill en zangeressen zoals Christina Aguilera. Reggie Noble, zoals hij echt heet, kun je kennen van zijn hits ‘Pick it Up’ en ‘Dirrty’ en is een onvervalst podiumbeest.
 
De hiphoppers die elkaar al sinds hun jeugd kennen hebben hun sporen eind jaren negentig dubbel en dwars verdiend als soloartiesten wanneer ze besluiten de handen creatief ineen te slaan. Wanneer het duo samen op het podium staat putten ze uit hun uitgebreide backcatalogus van tracks van hun gezamelijke albums “Blackout” (1999) en “Blackout 2” (2009) alsmede van hun soloalbums en andere projecten.
 
Een show van Method Man en Redman staat garant voor een avondvol tijdloze hiphopclassics, met overgave gebracht door een tweetal ervaren artiesten. Ze verkochten eerder al in Nederland shows uit in o.a. Melkweg, Effenaar en Woodstock Bloemendaal. Het laatste optreden in Amsterdam was in 2009 en de rappers zijn sinds 2014 niet meer in Nederland geweest. Hoog tijd voor dit notoire duo om weer eens een zaal helemaal los laten gaan.
 
Met trots kondigt Q-Factory dan ook aan dat Method Man en Redman op 16 augustus voor een exclusief optreden naar Amsterdam komen.